2012 m. balandžio 22 d., sekmadienis

DAROM'12

    Prisipažinsiu, pirmą kartą dalyvavau šioje akcijoje. Visur akcijos organizatoriai, garsiai rėkia: "Padarykime aplinką gražesnę, surinkime šiukšles.!"

Na ką ankstų šeštadienio rytą šviečiant saulei atsikėliau ir žygiavau "rinkti šiukšlių" ir daryti aplinką gražesnę.. Ir atėjus į vietą nustebau, liepė rinkti pūvančius lapus, medžių šakas, žodžiu visas organines medžiagas kurios pūdamos pavirsta į kompostą ir būna pačios geriausios trąšos! Žinoma, be tokių organinių šiukšlių aplinka atrodo tvarkingesnė, bet manau Rietave yra tokių vietų kur galėjo rasti ir tikrųjų  šiukšlių...

Po 4valandų tvarkymosi visi savanoriai ėjom valgyti šaulių daromos žirnių košės. Jie tai pat mane nemaloniai nustebino. Prie vieno katilo stovi 2 šauliai kurie verdą košę, vienas verdą arbatą ir kiti 15 šaulių trinasi aplinkui iškėlę galvas, tarsi prisidėję prie akcijos.




Galų gale keliauju namo ir matau kaip išgražėjo mūsų mielasis Rietavas, nei vienos šiukšlelės, nei vieno supuvusio lapuko ar nukritusios šakelės negalima buvo rasti.! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą