500 g virtų bulvių
2 kiaušiniai
100g krakmolo ( 3 šaukstai)
100g džiūvėsėlių
50 g karštai rūkytos šoninės
100g sūrio
aliejaus kepimui
Padažui :
100g grietinės
50 g majonezo ( 2 valg. šaukštai)
1 mažas agurkas
Mažas svogūnas
1 skiltelė česnako
Truputis krapų
Žiupsnelis pipirų
Žiupsnelis druskos
Išvirti bulves pagardintas druska. Išvirus jas sutrinti, įmušti kiaušinį, įdėti krakmolą viską sumaišyti.
Supjaustytą sūrį, šoninę įvyniot į bulves ir suformuoti pailgus pirštelius.
Susuktus pirštelius apvolioti suplaktame kiaušinyje ir džiūvėsėliuose.
Skrudintuvėje arba puode įkaitinanti aliejų iki 80 laipsnių ir kepti (kad apsemtų) kol apskrus (apie 5 min.)
Padažo paruošimas:
Sudėti grietinę, majonezą, krapus, česnaką, svogūną, sutarkuotą agurką, įbert žiupsnelį druskos, pipirų ir viską sumaišyti.
2 kiaušiniai
100g krakmolo ( 3 šaukstai)
100g džiūvėsėlių
50 g karštai rūkytos šoninės
100g sūrio
aliejaus kepimui
Padažui :
100g grietinės
50 g majonezo ( 2 valg. šaukštai)
1 mažas agurkas
Mažas svogūnas
1 skiltelė česnako
Truputis krapų
Žiupsnelis pipirų
Žiupsnelis druskos
Išvirti bulves pagardintas druska. Išvirus jas sutrinti, įmušti kiaušinį, įdėti krakmolą viską sumaišyti.
Supjaustytą sūrį, šoninę įvyniot į bulves ir suformuoti pailgus pirštelius.
Susuktus pirštelius apvolioti suplaktame kiaušinyje ir džiūvėsėliuose.
Skrudintuvėje arba puode įkaitinanti aliejų iki 80 laipsnių ir kepti (kad apsemtų) kol apskrus (apie 5 min.)
Padažo paruošimas:
Sudėti grietinę, majonezą, krapus, česnaką, svogūną, sutarkuotą agurką, įbert žiupsnelį druskos, pipirų ir viską sumaišyti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą