2013 m. vasario 21 d., ketvirtadienis

Skanieji "pirštukai" su česnakiniu padažu

500 g virtų bulvių
2 kiaušiniai
100g krakmolo ( 3 šaukstai) 
100g džiūvėsėlių
50 g karštai rūkytos šoninės
100g sūrio
aliejaus kepimui

Padažui : 

100g grietinės
50 g majonezo ( 2 valg. šaukštai)
1 mažas agurkas
Mažas svogūnas
1 skiltelė česnako
Truputis krapų
Žiupsnelis pipirų
Žiupsnelis druskos

Išvirti bulves pagardintas druska. Išvirus jas sutrinti, įmušti kiaušinį, įdėti krakmolą viską sumaišyti. 
Supjaustytą sūrį, šoninę įvyniot į bulves ir suformuoti pailgus pirštelius.
Susuktus pirštelius apvolioti suplaktame kiaušinyje ir džiūvėsėliuose.
Skrudintuvėje arba puode įkaitinanti aliejų iki 80 laipsnių ir kepti (kad apsemtų) kol apskrus (apie 5 min.)

Padažo paruošimas:

Sudėti grietinę, majonezą, krapus, česnaką, svogūną, sutarkuotą agurką, įbert žiupsnelį druskos, pipirų ir viską sumaišyti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą