2013 m. vasario 21 d., ketvirtadienis

couchsurfing.org

       Šis įrašas bus labiau skirtas mėgstantiems keliauti, arba planuojantiems vykti į kitą šalį.

Taigi su Akvile radome bilietus į Warsaw vos už 39lt. (abi puses) dviem dienom, nesusivaldėm ir nusipirkom bilietaus. Draugų ar pažįstamų toje šalyje neturėjome, pinigų viešbučiams ar hosteliams tai pat..

Taip atsidūrėme www.couchsurfing.org svetainėje. Tai tarptautinis puslapis, kuriame renkasi mėgstantys keliauti ir megsti naujas pažintis. Puslapyje ieškoma pas ką praleisti keletą naktų svetimoje šalyje, arba ieškmi savanoriai gidai :) O  viskas vyksta labai paprastai.
1) prisiregistruoji, aprašai save, savo pomėgius, ko tikiesi iš couchsurfing, ar gali būti "hostas" savo šalyje, ar ketini tik keliauti
2) aprašai vietą kurioje gyveni, kiek gali priimti žmonių, kokie jie turėtų būti (lytis ir panašei)
3) ieškaai kur apsistoti arba skelbiesi ką gali primt

Savaitę prieš išvykimo datą paskelbėme, kad "Dvi merginos, atkeliaują į Waršuvą tokią ir tokią dieną tokią ir tokią valandą, reikia "hosto" kelioms naktims" Atsiliepė tik vyriškoji lytis. Peržvėlgeme galimus pasiūlymus, ir pasirinkome tris studentus, gyvenančius Warsuwos centre. Dėl jų nepatikimumo net neabėjojome, jie turėjo 61 teigiamą atsiliepimą!!! iš įvairių pasaulio šalių žmonių kurie buvo pas juos apsistoję arba pas kuriuos buvo apsistoję jie!

Taigi, dėl galimybės palikti atsiliepimą šis projektas yra visiškai saugus, nes gali matyti kas, kur, kaip, kada bendravo su priimančiais tave žmonėmis!!

Dėl šio pasiirnkimo mes nesuklydome! Dabar drąsiai galiu vadinti juos Draugais! Jie papasakojo įdomias istorijas apie Lenkija, apie jos valdžią (paprasto mirtingojo akimis), aprode gražiausias Waršuvos vietas, nusivedė į skaniausią tradicinių "pirohi" restoraną, išmokė lenkiškų drazių, rekomendavo geriausius Waršuvos muziejus, gamino pusričius ir kitaip vertė mūsų laiką nuostabiu!

Vienas iš "hosto" Marcin paskayti žodžiai įstrigo giliai, tuo turėtų vadovautis kiekvienas couchsurfing narys: "Aš priimiau jus, kad užmegsčiau naujas pažintis, kad išmokčiau kažką naujo ir, kad kažko išmokinčiau jus, kad padaryčiau jūsų dienas Lenkijoje nenuobdžias bei turiningas. Nesuprantu tokių "hostu" kurie priimdami į svao namus nebendrauja su atvykusiais, apart to: "Va čia tavo lova, čia raktai, gero viešėjimo"

Taigi, pabaigai norėčiau pasakyti, nebijokite keliauti, nebijokite keliautojų ir plėskit savo akiratį bei pažįstamų ratą!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą