2015 m. sausio 30 d., penktadienis

Ką pamatyti kipre? mūsų kelionė





 nuo 2015-01-18 iki 2015-01-25 Aš, Aleksandras, Evelina ir Rytis keliavome į Kiprą. Kadangi dažnai sulaukiau klausimų, kiek kainavo bleitai, kur pirkot, prieš kiek laiko, kiek išleidote pinigų, ką pamatėte ar verta važiuoti? Atsakysiu į šiuos klausimus jums, sau, bei paliksiu priisminimą ateičiai :) Taigi pradžia:
Bilietai, WIZZAIR pirkti prieš ~2mėn. Viešbutį pasiūlė makalius.lt iš booking.com San Remo hotel, Larnaca, Cyprus, asmeniui 240Lt savaitė + pusryčiai.
BŪTINYBĖ NR 1! Automobilio nuoma. Be automobilio nepamatysite nei pusė tiek, kiek pamatysite su juo :D Šiuo atvėju nuomavomės iš HERTZ firmos Renault Clio 2014m. kurio kaina 5dienoms kiekvienam iš mūsų su KASKO draudimu mums atsiėjo po 137lt.
Visi šie daiktai, apart rožinės kuprinės tilpo į sportinį bagažą.
Sportinis bagažas. apart nemokamo rankinio bagažo į kurį sutilpo puse gyvenimo (diiidelė kurpinė) visi keturiesė užsakėme sportinį bagažą (32kg), 210lt į abi puses keturiems. Į sportini bagažą įsidėjome longboard'us bei hidro kostiumus.
History of this way.
Turistų lankytinė vieta AFRODITĖS VONIOS. Mūsų šaunioji nuotykių ieškotojų komanda nusprendė Vonių ieškoti ne turistams išgrystais kelias, bet per mažiausiai žonių paleistą Kipro vietą. Mes su savo nuomotu automobiliu važiuojame į kalnus, ne kartą susimąstėme ar pavažiusoime toliau, ar nereikia apsisukti, važiavome per serpantinus kai iš kairės pusės automobilio žemė slysta iš po ratų ir krenta žemyne visur neasfaltuotas duobėtas kelias, bet vaizdai taipogi neapsakomi, kalnų ožkos, kalnai, žydra jūra.. ir vien džipai, kuriusoe sėdi arabai su šautuvais. (Tik vėliaus supratome, kad medžiotojų sezonas, bet buvo sunku atskirti nuo teroristų). Kelias valandas dardėjome, sutikome gal 30 džipų ir nei vienos normalios mašinos. Galsiuasiai tasidūrėme aklavietėje kuriuoje atrode nebėra kelio, vietinis gyventojas sustojas mums padėti patarė: "Važiuokite ten iš kur atvažiavote, nes jeigu vyksite ten, jums reikės mašinos kuri parvežtu jus namo" Na kagi, paisdarome selfi įspūdingoje vietoje ir sulaukiame Policijos, kurie liepė sekti juos ir jei įvažiusoime į kalną su svao miesto automobiliu parodys kelią, :D Kelia įveikėme ir dasigavome ik iAfroditės vonių, kuri nesukėlė tiek įspūdžių, kiek sukėlė pati kelionė.


Tas rytas kai naktį, akmenuotu, žemėlapyje nepažymėtu šunkeliu atriedi į nepažystamą vietą kur ošia jūra, bet iki galo nesupranti kur esi ir patekėjus pirmiesiem saulės spinduliam tave pasitinka toks peizažas
- Aleksandras-

Nusprendėme, kad nuvažiavus puse Kipro, neapsimoka gyryžtį į viežbutį ir rytoi tuo pačiu keliu važiutoi atgal. Už Pafos miesto suradome prekybos centrą, apsipirkome, važiavome naktį, žėmėlapiu nepažymėtu keliu, kol išgirdome jūros ošimą, nieko neismatė, visiška tamsa, tik jūros ošimas, žvaigždės ir mes. Ryte atsikelti buvo be galo įdomu, kai nežiani kur esi, kas tave supa, o gal esi vienui vienas?  vaizdas labai nustebino, uolos, tuneliai, permatomas vanduo ir saulėtekis. Gražiauias rytas mano gyvenime. Be to, nakties metu jūros gyvunija lengviau pastebima (foto žemiau).



Važiuojant iš Trodo kalnų, kuriusoe pilna sniego,ieškojome tursitų lankytinos vietos vienolyno.. Tačiau radome didžiulį apleista pastata, kuriame puse išgiriuvusios sienos.

Gryžinėdame iš Troo kalnų, keliavome trikrais serpantinais. Miestai kalnuose išsidėste ne horizontaliai, o vertikaliai. 

Lara beach- vėžlių perykla. Kurioje radome  kontrabandindinėmis cigaretėmis apsietą paplūdymi.
Šalia jaunimo- vakarėlių mietso AGIA NAPA yra vieta nuo kurios galima šokinėti nuo uolų. Aukštis ~15m. Jeigu keliaujate žiemą rekomenduoji paismti hidrokostiumus, nes vanduo būna per šaltas.

Pats didžiausias įspūdis tai nardymas, būtinai imkite kaukes nardymui. Tokiame vandenyje nardžiau pirmą kartą, mačiau jūros ežių, žūvyčių, dugną kuris už gal 30 metrų.



Lemesos jaunų šėimų svajonė. Ilgiausia gatvė palei Viduržemio jūrą, kurije pilną vaikučiu, jaunų tėveeliu, pramogų vaikams, nėra autombilių.

Lemesos ledų furgonėlis. Patys skaniausi, kokibiškaiusia ir visokiausi ledai.. TIKRAS plombyras prie mūsų akių imerktas į karštą šokoladą.. :) Dabar suprantu, kodėl amerikoje vaikai išprotėja, kai pamato ledų furgonėlį.




3 komentarai:

  1. Tikrai labai viskas įspūdingai atrodo, įdomiai aprašyta. Pasidarė aišku, kad tikrai verta aplankyti Kiprą. Kokiu metu būna pigios keliones i Kipra is Vilniaus? Vasarą ten turbūt geriau nevykti?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai labai viskas įspūdingai atrodo, įdomiai aprašyta. Pasidarė aišku, kad tikrai verta aplankyti Kiprą. Kokiu metu būna pigios keliones i Kipra is Vilniaus? Vasarą ten turbūt geriau nevykti?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na gyvūnų tai pamatėte visokių visokiausių ir nuotykių patyrėte manau daug. Tikiuosi ir man kada pavyks aplankyti Kiprą :) Gal kokį gyvūnėlį parsisiųsti va :D

    AtsakytiPanaikinti